Få saker förbättrar upplevelsen i en bil, som en ordentligt rengjord bilinredning. Det finns dock mer att tänka på än att bara dammsuga och torka av alla ytor. Med rätt planering kan man få vilken bil som helst, att kännas betydligt nyare än den egentligen är. Särskilt efter vintern är en grundlig rengöring på sin plats. Man kan även förnya en bil invändigt, genom att helt enkelt byta ut alltsammans till en helt ny bilinredning, vilket i princip ger känslan av en helt ny bil.

Bort med dammet

Det första man bör göra, är att ordentligt dammsuga både inne i sittkupén och i bagageutrymmet. Golvmattor bör tas ut och rengöras enskilt. Man kan använda dammsugarna som finns vid bensinstationerna, men dessa kan ibland vara relativt dåliga på att suga. Använder man kemikalier, bör man vara säker på att de inte är frätande och därmed skadar ytorna. Varmvatten kan räcka för de flesta behov. Olika sorters dukar finns, både för inredningen och insidan av fönstren. Vill man få bort dålig lukt, är ett husmorsknep att ställa in en skål med vatten och vinäger över natten. Ämnen i vinägern suger åt sig olika luktämnen och binder dem på så sätt.

Fönsterputsning

Vanligt fönsterputsmedel duger fint för detta ändamål. Man bör först ha tvättat av alla ytor med vatten, så inga partiklar ligger kvar och orsakar repor. Man kan använda en mikrofiberduk då man torkar av sina rutor, vilket förhindrar att ränder blir kvar. Många glömmer att insidorna av rutorna är minst lika viktiga att få rena, och detta finns det behändiga engångsdukar som går att användas till. När man ändå är igång och putsar, ska man heller inte glömma bort glaset över strålkastarna.

Inga kommentarer
by arvid