Överens om en affärÄr du trött på affärer med begagnade bilar? Trött på dolda fel och dålig servicedokumentation? Då kanske det äntligen är dags att köpa en helt ny bil. Det kan vara avskräckande till att börja med, speciellt om man inte har hundratals tusen på kontot, men det finns gott om alternativ för dig som behöver lite hjälp med finansiering. En ny bil kan dessutom vara bra för dig rent ekonomiskt om du väljer en modell med god bränsleekonomi och billig försäkring. Att köpa en äldre bil är alltid ett lotteri, du som köpare kan omöjligt veta när olika komponenter senast servades, hur bilen har körts och hur ofta tidigare ägare har bytt olja och filter. Med en ny bil slipper du oroa dig för allt sånt – bilen är garanterat i nyskick.

 

De flesta har inte möjlighet att köpa en ny bil och betala hela kalaset på en gång, man behöver låna. Ett dåligt billån kan dock vara förödande för privatekonomin, så innan man ger en så stor investering är det viktigt att man jämför alla sina alternativ. På https://www.freedomfinance.se/ hittar du lämpliga billån baserat på din inkomst och din ambitionsnivå. Tänk på att man i princip alltid måste lämna minst 20 % av bilens värde i kontantinsats. Om du inte kan få något billån, ta inte ett privatlån för att finansiera din bil, räntorna riskerar att bli skyhöga när man lånar utan säkerhet. Sätt dig i lugn och ro och fundera över vad som är det bästa alternativet för dig. Kanske visar det sig att det mest förmånliga för din ekonomi är att vänta med bilköpet, eller köpa en begagnad bil som är billigare i inköp. Om du har en så pass stark ekonomi att du kan betala själv och inte behöver oroa dig för finansieringen kan du fundera mer på vilken sorts bil du vill ha, vilket är betydligt mycket trevligare.

Vilken sort är bäst?

 

En röd pickupDet finns väldigt många olika nya bilar som passar olika sorters behov. Kanske har du fått tillökning och behöver en familjebil med mycket plats i bagaget? Eller kanske äger du skog och behöver en mer terränggående bil som kan ta dig genom markerna. Detta är saker du behöver fundera på. Om du behöver en bil med riktigt stark motor kanske du får acceptera att bränslekostnaderna kommer att bli höga. Om du har dåligt klimatsamvete kan du lugna dig med att det nästan alltid är bättre för miljön med nya bilar eftersom moderna motorer både är betydligt mer bränslesnåla och har effektivare katalysatorer än för bara några år sedan. Du kan ju dessutom köpa en miljöbil och ta del av de ekonomiska premier man då kan få samtidigt som du gör en insats för miljön. Ett sista alternativ är att privatleasa en bil – vilket i princip innebär att man hyr en bil under en längre tid, oftast tre år. Det har blivit väldigt vanligt med leasing på sista tiden, men det är otroligt viktigt att man läser kontraktet noga. Om man till exempel kör fler mil än vad avtalet tillåter kan man få rejäla extra kostnader.

Inga kommentarer
by arvid